Известие

Collapse
No announcement yet.

Тропане в двигателя след удар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тропане в двигателя след удар

И така.Сече ми пътя един мишок и за да не се натреса у задницата му -спирачки,рязко в дясно през бордюра и джантата даде фира.На таблото светна дюзата и код ключа.Слязох да го питам оня що така,ама избяга.Както и да е.Като я запалих после кода угасна,но дюзата продължи да свети и двигателя претрака като от биелни лагери.Само че не трака постоянно,а спорадично-това на празен ход.На ход същата работа.Картера е здрав,налягане на маслото има.Сега питанката ми е възможно ли е някоя ролка да се е предала в следствие на удара,щото от удар лагери да мръднат не ми се връзва някак си.А да, за 155 2.0 16V става въпрос
    Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Ейй, що така...крива работа...стискам палци да е нещо дребно и предполагам, че ще е така. Ако мога да помогна с нещо - насреща съм.

Comment

Тампоните на маторя проверени ли са?

Пай сее ...
      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от kendo Покажи съобщение
        И така.Сече ми пътя един мишок и за да не се натреса у задницата му -спирачки,рязко в дясно през бордюра и джантата даде фира.На таблото светна дюзата и код ключа.Слязох да го питам оня що така,ама избяга.Както и да е.Като я запалих после кода угасна,но дюзата продължи да свети и двигателя претрака като от биелни лагери.Само че не трака постоянно,а спорадично-това на празен ход.На ход същата работа.Картера е здрав,налягане на маслото има.Сега питанката ми е възможно ли е някоя ролка да се е предала в следствие на удара,щото от удар лагери да мръднат не ми се връзва някак си.А да, за 155 2.0 16V става въпрос
        Интересно... Чаткането може ли да го прихванеш криво ляво от къде идва!? Ляво дясно, горе долу?!
        Преди време мои познат си пали колата с дърпане и след като запали нещо не работеше адекватно, беше прескочил ангренажния ремък!! Може ли да го провериш и при теб дали е наред?!
        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

В интерес на истината от към главата се чува тракането.Но ако е прескочил ремъка не трябва ли да трака постоянно
          Last edited by kendo; d.m.y г., 22:47.

Comment

Първоначално публикувано от kendo Покажи съобщение
            В интерес на истината от към главата се чува тракането.Но ако е прескочил ремъка не трябва ли да трака постоянно
            Провери го за всеки случаи... Помня на алф като бъзиках валовете че смукателния имаше разни отклонения (заради вариатора)...
            sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

То по принцип знаеш как е вариатора на 16ките.Моя си се обаждаше при палене.Първо ремъка ще прегледам.Тая с баланс валове,ЕГРи и ред други простотии по мотора,да се чуди човек от де може да му дойде грижата.Как ми се искаше един двулитров ризник пак да взема,ама на свършване са пущините

Comment

Аре сега някой да ми обясни как след удар в бордюр мотора превърта биелни лагери

Comment

Това ли се оказа?

Ръждата никога не спи.
                  Пай сее ...
                  Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

[QUOTE=Zlobich;1504831]Това ли се оказа?

Да.Статистиката е следната:За шест години успях да убия четири двигателя

Comment

Еххх,много газ им даваш

Ръждата никога не спи.
                      Пай сее ...

Comment

А тоя направо съм го претрепал.Дупка в блока

Comment

Това вече е талант.

Ръждата никога не спи.
                          Пай сее ...

Comment

Ей от де наднича биелата.Голем смях ме натисна като я видех.То бива карък,ама мойто нема равно
                            Attached Files

Comment

Така,значи ситуацията е следната:Колянов вал-3 десети отклонение на средния лагер,блок-с дупка над картера,биелата се вижда на какво прилича.Общо-взето мотора е леш.Та в този дух моля за помощ.Ако някой може да ми помогне с пети за зацепване.Плащам наем,черпя или каквото там се сетите.
                              Attached Files

Comment

Working...
                              X